Odp: Wady wieku dziecięcego.
Ja ma MDO5 z 2016 i też zdarzyło mi się podczas silnych podmuchów na A1 że mi buczało i do tego strasznie mnie zarzucało na otwartych przestrzeniach oraz po wyjechaniu z za ekranów. Patrząc na inne pojazdy nie zauważyłem aby je tak zarzucało, aż mnie ręce bolały po przejechaniu odcinka z Gdańska do Torunia od ciągłego sztywnego utrzymywania kierownicy i pojazdu w torze autostrady. Buczenie faktycznie mocno wkurzające - identyczne jak na filmiku YT. W tamtym czasie wytłumaczyłem to sobie (buczenie i zarzucanie od wiatru) tym że mam pakiet stylizacyjny który ma na wyposażeniu listwy progowe obniżające trochę bryłę i faktycznie są tak wyprofilowane że podczas bocznego wiatru mogą działać dodatkowo jak żagiel i sądziłem również że owe buczenie jest z nimi związane, ale czytając Wasze uwagi widzę że problem leży gdzie indziej. Zaznaczę tylko że zdarzyło mi się to tylko raz podczas naprawdę porywistego wiatru na A1 który tak wiał że nie byłem w stanie jechać więcej niż 130 - było to zbyt niebezpieczne z uwagi na pasażerów i innych uczestników ruchu. Prędkości ok. 200km/h jeszcze póki co nie uraczyłem. W okolicach 180km/h bez silniejszych podmuchów nic nie było słychać.
|