Witam, na początku chcę przywitać wszystkich forumowiczów oraz sympatyków powyższej marki/modelu przeglądających forum
Cześć Wszystkim!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczoraj na dobre pożegnałem się z moim BMW e46 a od pewnego czasu mam smaka na coś mniejszego, zwinnego, dynamicznego a zarazem nie rujnującego portfela w warsztatach i na stacjach benzynowych a dodatkowo prezentującego się nie banalnie na drogach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i tak po miesiącu przeglądania modeli z segmentu B padł wybór na Fiestę MK7 i tego tropu chcę się już trzymać.
Zagłębiając się w specyfikę silników wziąłem pod uwagę dwa powyższe modele, dlatego pytanie do was a szczególnie posiadaczy jak i tych którzy mieli okazje jeździć bądź coś słyszeli na ich temat i wypowiedzenie się w temacie.
Głównie jeżdżę po mieście, dlatego jeśli byłby to Diesel to szukałbym modelu bez DPFa, jednak dłuższe trasy zawsze były i będą w planach, jednak czy ta benzyna dużo pali po mieście przy normalnej jeździe? Zawsze miałem samochody z instalacją gazową, ale zastanawiam się czy w tym modelu benzynowym miałoby to sens..
Jak wyglądają koszty eksploatacji, dynamiki, awaryjności, jak jest z tym spalaniem w mieście i na trasie... czegokolwiek się dowiem na pewno ułatwi mi wybór.
Z góry wielkie dzięki za podpowiedzi