Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 26-08-2016, 20:49   #2139
fabi76
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo mk5 Titanium
Silnik: 1,5 EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał bartos1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podobno jest też zalecenie serwisu odnośnie naprawy stukającej poduszki powietrznej w kierownicy. Jeśli u kogoś w czasie "pełnego" kręcenia kierownicą jest delikatne puknięcie, to najprawdopodobniej to jest przyczyna.
Czy ktoś z kolegów miał coś takiego jak puknięcie w kierownicy podczas obrotu, i był z tym w serwisie?. U mnie coś takiego występuje jak kręcę kierownicą przy manewrach parkingowych. Nasilone jest to szczególnie jak jest chłodno na dworze i wnętrze samochodu nie jest jeszcze nagrzane od słońca. Jak już się nagrzeje to jest to bardzo słabo wyczuwalne. Byłem dzisiaj w serwisie w związku z akcją serwisową świateł LED i przy okazji zgłosiłem te stuki w kierownicy. Oczywiście serwis żadnych stuków nie wyczuł i powiedział ze poduszka w innym mondeo lata w ten sam sposób. Dodam że temp. na dworze była w okolicach 28 stopni i samochód stał przed serwisem na pełnym słońcu. Uparłem się i poprosiłem mechanika żeby podszedł jeszcze raz i kazałem położyć rękę na plastikowej obudowie kolumny kierowniczej, jednocześnie ja kręciłem kierownicą w punktach gdzie te puknięcie występuje. Coś tam niby wyczul ale prosili żebym przyjechał w któryś dzień rano jak jeszcze będzie chłodno i lepiej to będzie można zdiagnozować. Nie wydaje mi się że te puknięcie pochodzi od poduszki powietrznej. Próbowałem trzymać poduszkę palcami i jednocześnie kręcić kierownicą , ale ciężko wtedy coś wyczuć wtedy. Czy ktoś miał już taki przypadek.?
fabi76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem