View Single Post
Stary 26-08-2016, 21:39   #80
WyszyN88
ford::average

Imię: On
Model: Mk4
Silnik: Diesel
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Stłuczka, jaka wycena?

Cytat:
Napisał bestia150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja też jestem na etapie walki z AXA TUiR. Był u mnie na oględzinach rzeczoznawca z firmy zewn., więc każdą ryskę mi super obfotografował i opisał. Po paru dniach dostałem zrobiony przez AXE kosztorys na prawie 5 tys.. Złożyłem odwołanie i dostarczyłem swój z ASO Forda. Kazałem tylko zmienić stawkę RBG ze 75 na 130 i oczywiście oryginały zamiast zamienników, bo do reszty nie miałem zastrzeżeń, więc wyszło prawie 9 tys..

Dzisiaj dotarł miły mail, że akceptują przesłany kosztorys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko, że jeszcze nie ustalili sprawcy pomimo wzywania policji. Czekam jeszcze na decyzję w sprawie powłoki ceramicznej. Też im przesłałem kosztorys na 3 tys. Ciekawe jak do tego podejdą...
Ale czy będziesz naprawiał sam, czy oni akceptują kosztorys i naprawę w ASO?

Ja obecnie wysłałem do nich info odnośnie moich zastrzeżeń tj. użycia zamienników, wprowadzony 18% rabat na części, koszt roboczogodziny 54,50 i dużą ilość brakujących części (ślizgi, spinki, uchwyty, mocowania).

Otrzymałem korektę z 3400 zł na 4990 zł. Ale to tylko za sprawą lampy ksenonowej, która w pierwszym kosztorysie kosztowała 266 zł. Pozostałe rzeczy wg nich są jak najbardziej poprawne.
W dalszym ciągu mam szereg zastrzeżeń do kosztorysu ale sam więcej już raczej nic nie wskóram.

Dziwi mnie ich cennik gdzie podają, że dysza spryskiwacza w sklepie intercars kosztuje 102 zł. Jest to jakiś tani zamiennik. Wchodząc na stronę jest podana cena ponad 180 zł. Więc nawet uwzględniając ten 18% rabat, nie wychodzi mi kwota 102 zł...

Niestety otrzymałem także informację, że niestety w ciągu 30 dni nie są w stanie zlikwidować mojej szkody ponieważ brakuje u nich notatki z policji lub oświadczenia sprawcy. Udałem się więc na Policję i okazało się, że ubezpieczalnia dopiero w dniu wczorajszym (26 dzień od zgłoszenia) wystąpiła do Policji o udostępnienie notatki.
WyszyN88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem