Witam serdecznie jako nowy na Forum. Choć w swojej karierze miałem kilka fordów z których byłem bardzo zadowolony to od jakiegoś czasu tylko BMW.
Jednak nadchodzi czas zmian a stara miłość do Mondeo nie rdzewieje. Planuję niedługo zakup Mondeo MK4, koniecznie w automacie z racji 90% jazdy po autostradach i w dieslu (jakoś tak pasują razem - i silnik mniej się męczy) z roku powiedzmy 2008-2010.
Nurtuje mnie w zasadzie jak spisują się automaty gdyż to jest niejako wyznacznikiem i czy bardziej polecana jest wersja
titanium czy ghia gdyż raczej tylko te wchodzą w grę. Samochodu będę szukał w Niemczech i też tutaj go rejestrował tak więc pojemności nie grają roli (choć płacenie 300-400 euro podatku boli czasem). 10 lat temu miałem mondeo mk1 w dieslu - 100% zadowolenia i chciałbym żeby i tym razem tak było. Doceniam również opcję szukania tematów - ale po godzinie bolą oczy i myślę że ktoś jednak nie walnie na dzień dobry użyj wyszukiwarki - bo skoro ja mogłem napisać - to tak samo ktoś może odpowiedzieć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ostatnim pytaniem jest co może mnie zaskoczyć poza oczywistymi rzeczami, na co zwrócić szczególną uwagę gdyż w temacie Mondeo nie było mnie lat kilka a trochę się zmieniło. Jak znajdę coś wartego uwagi to skorzystam z pewnością z pomocy sprawdzenia z VIN. W Polsce raczej nie szukam gdyż wiem czym to pachnie...wiadomo.
Liczę na kilka podpowiedzi / odpowiedzi i pozdrawiam!