Cytat:
|
Z pozdrowieniami z sasiedniego (S-Maxowego forum) - zajrzyjcie pod silnik: jesli macie oryginalna oslone dolna silnika to moze sie okazac ze zaczyna sie nadrywac przy wycieciu pod korkiem spustowym oleju. (...).
|
Również witam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś przez kilka sekund znów miałem ten efekt. Akurat jechałem przez most na A1 przed Grudziądzem. Wiatr bardzo mocno wiał i do tego jeszcze okropnie "kręcił". Patrząc na rękawy do pomiaru siły wiatru wydaje mi się, że efekt ten występował, gdy wiatr wiał na kierunku prawy tył -> lewy przód. Dziwne jest to zjawisko, ale sposób buczenia może pasować do Twojej teorii
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na szczęście po 10 tyś km to jak a razie jedyny mankament, więc nie jest źle.
Na początku pisałem jeszcze, że odczuwałem przy przyśpieszaniu takie bardzo delikatne nieliniowe falowanie mocy. Z czasem jednak efekt ten zanikł. Tak jakby zniknął wraz z docieraniem. Tak czy inaczej, będę to jeszcze obserwował.