Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy
Witam Wszystkich.
Dopiero co kupiłem mojego C-Maxa z Blaupunktem FX właśnie i mam troche problemów z tym a mianowicie:
1. Cześć menu mi się nie wyświetla na ekranie.Początkowa faza jakby jest ale gdy chce przesc w cos konkretnie to wyskakuje tylko niebieska ramka i nic nie pisze... Przykładowo gdy wcisnę by wpisywać adres ulicy wyskakuje pusta niebieska ramka, tak samo gdy na przykład chce zmienić język(tu sprawdziłem że jak pokręciłem pokrętłem i je przycisnąłem to język się zmienił czyli tak jakby jest dostępne tylko mi nie wyświetla).
Tak samo nie wyświetla RDS, nie widzę jak przełączę na radio na jakiej fali aktualnie jest choć ogólnie radio gra i nie pokazuje daty i godziny. A jak wyłączę całe urządzenie to z tego co widziałem w necie powinno mi wyświetlać godzinę i datę a ja mam niebieski ekranik aż do czasu zamknięcia auta, bo potem gaśnie. Nie wiem czy zrozumiale opisałem problem ale mam nadzieje ze tak
2. Kolejny problem to jest taki ze radio na wyłączonym silnik jest podświetlone (przyciski i pokrętła) a gdy silnik uruchomię to podświetlanie przycisków gaśnie i jak włączę światła i tak się nie podświetla nic...
Ktoś się orientuje o co biega? Czy dla pierwszego problemu należy na nowo softa wgrać? Ściągnąłem z chomika ten 4.1 i jak rozumiem mam go wypalić na płycie ale nie jako plik tylko jako obraz płyty?
|