30-08-2016, 20:27
|
|
|
ford::advanced
Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979
|
Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna
Cytat:
|
Dzień dobry wszystkim posiadaczom Mondeo!
Kilka dni temu odebrałem własny pojazd i chciałbym podzielić się wrażeniami.
Po pierwsze konfiguracja:
W sam raz skrojona na moje potrzeby: z wierzchu relanium w środku Titanium (no prawie).
Silnik: 1.5 EB
Nadwozie: Hatchback
Kolor: Tectonic Silver
Wersja wyp: Trend
Pakiety:
Titanium (Ledy, czujniki parkowania, przyciemniane szyby)
Stylizacyjny (chromy, plastiki w kolorze nadwozia)
Seat 3
Radio Sony
Guzik Ford Power
Podgrzewana przednia szyba
Elektrycznie składane lusterka
i chyba wsio.
Wrażenia:
Wszystko co tu na forum przeczytałem sprawdza się co do joty jeżeli chodzi o pewne wady, już chyba nie wieku dziecięcego.
Po pierwsze metaliczny dźwięk zimnego silnika. Żona stwierdziła, że klekocze jak pokrywki od słoików. Po około 30s dźwięk znika jak zmniejszą się obroty. Po ponownym dodaniu gazu już tego dźwięku przez otwartą szybę nie słyszę.
W środku cicho, ale na nierównościach lekko brzęczy w okolicy poduszki.
Z siedzeniami nie mogę się dogadać - poprzednio w Mondeo MK3 siedziało mi się wygodniej.
Co do dopieszczenia mnie jako klienta indywidualnego płacącego gotówką to z jednej strony dostałem rabat prawie 17% a z drugiej strony liczyłem jeszcze na jakieś gratisy w stylu dywaników gumowych i tu się przeliczyłem. Nic nie udało mi się ugrać.
Za to mogę pochwalić termin realizacji. Zamówiony 29.06 odebrany 26.08. Niecałe dwa miesiące.
Z minusów to po otwarciu bagażnika lekka bieda - zero schowków. Z "udogodnień" podkreślono podczas odbioru dwa plastikowe haczyki na zakupy. Szał.
Udało mi się uruchomić Android Auto i to jest plus.
Na koniec mam kilka pytań o wyposażenie.
Po pierwsze mocowanie gaśnicy.
Czy też macie ją luzem za opaską gumową w bagażniku?
Po drugie gdzie szukać lejka do wlewu paliwa? Chyba nie pod kołem dojazdowym? Nigdzie indziej go nie widzę.
Po trzecie, czy w miejscu na kubki macie tylko jeden plastik na mniejsze rozmiary?
Dzięki serdeczne.
Pozdrawiam
Artur
|
ile Cię wyszedł ?
|
|
|