Cytat:
|
Bump: a gdzie te 15%?
Bump: nawet jeśli doliczymy te 5% to i tak nie zbijemy ceny aktywnego tempomatu w fordzie
ale coś już do przodu
|
Od wersji Edition i Titanium przy 15% rabatu aktywny tempomat masz wtedy w gratisie.
Gdzie te 15%? A w np city car gliwice, superauto24.com.
Ale po co podawać Ci wszystko na tacy jak wolisz passerati.
Aha - można dostać ponad 15% rabatu - trzeba negocjować. koledzy dostawali po 17-18% u innych dealerów.
Bump:
Cytat:
|
Też powaznie rozważałem paska, ale:
- jedynie w wersji highline - niższe moim zdaniem mają brzydka konsolę. Może to i materiał dobry ale sreberko wygląda jakby wyszło spod rąk świstaka
- TDI (spoko), DSG (pewniejsze pod PS pod względem kosztów ewentualnej naprawy), ale wersja 150 KM jest słaba, natomiast w 190 KM masz SCR i mocznik.
- w paskach tez jeżdżą kierownicy regionów - w Fordzie możesz sobie przynajmniej wybrać kolor, jakim tacy kierownicy nigdy nie jeżdżą (nie widziałem firmy, która kupiłaby swojemu pracownikowy auto w kolorze innym niż biały, srebrny, czurny lub szary - względnie najtańszy niemetalik)
- MK5 jest cichszy
- kiedyś pasek miał jeszcze przewagę multimediów ale teraz z Sync 3 już raczej nie
- w związku z dieselgate, presja kosztów w VAG jest tak duża, że naprawdę obawiam się co teraz robią z autami i czego można się spodziewać w obsłudze posprzedażnej
- MK5 chyba ma dłuższą gwarancję
- no i nie widziałem aby w przeciwieństwie do Mk5 ktoś oglądał się za B8 - no chyba nie z tego powodu, że jedzie nim kierownik regionu
Jeśli idzie o wersję Gold to moim zdaniem konfiguracja ma jeden poważny minus. Kosztuje niewiele mniej od Titanium, a w cenie dostaje się nawigację za kilka tysięcy złotych.
|
Dodam że o żadnym upgrade mocy w VW nie ma mowy. Tam na przeglądzie łączą sie z bazą VW i jakiekolwiek zmiany w sofcie są widoczne.
Sprawdzają po prostu sumy kontrolne. W Fordzie jeszcze tego nie robią.
Jak masz Forda to można w deaslach robić upgrade 150 na 180KM i 203 na 240KM w EB.