ja robiłem kompleksową wymianę całych progów (wycinka od a do z, bo prawie spadł z podnośnika tak miałem przeżarte
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) plus wszystkie nadkola, a jednocześnie przywiozłem im całe drzwi prawy przód i lewy tył, oraz błotnik kierowcy do przekładki (kupiłem je wszystkie za grosze bez rdzy w tym samym kolorze co miałem, na allegro). za całość zapłaciłem 2500 zł. robił to mój znajomy, ale nie robiłem tego u niego dlatego, że to mój znajomy, tylko dlatego że ma renomowany zakład z tradycją od 60 lat -
http://www.autolakiernia.eu/
od roboty minęło 2 lata, progi nie trzeszczą, nic się nie dzieje, na nadkolach i rantach błotników nie ma grama rdzy, wyglądają jak nowe. na przeglądzie w ABC Focus rok temu gośc zobaczył progi i powiedział, że widzi że dobrze zrobione.
znajomi też u niego robili naprawy mniejsze lub większe i nie słyszałem żeby ktoś narzekał. terminy są długie - mi trzymali auto 3 tyg. ale mają kilka stanowisk i współpracują z ubezpieczycielami na naprawy postłuczkowowypadkowe i to jest ich główne źródło pracy.
totalnie nie opłaca się w MK1 robić rzeczy typu drzwi czy błotniki - za stówkę kupujesz na allegro całe, tak jak ja, tylko trzeba poszukać wlepszym stanie po prostu pod względem rdzy niż masz twoje.