View Single Post
Stary 01-09-2016, 21:32   #1
gierymski
ford::beginner

Imię: Arek
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2009
Domyślnie Navi NX Pionier kto ma i może się na chwilkę się spotkac ?

Witam. Poszukuje kogos z Wawy lub okolic z taką nawigacją aby sprawdzić poprawność działania plyty z mapą,
Po krotce napisze iż:

posiadam do niej plyte z nawigacja tom tom z 2013 roku ( zakupiona w wawie
w salonie forda). Niestety po około 3 latach nawigacja zaczela dzialac nieprawidłowo tzn antena gps widzi satelity polozenie itp. ale nawigacja nie może znalezsc punktu docelowego widzi tylko ten startowy . Do tej pory było ok, antena sprawdzana podlaczana druga w celu sprawdzenia i to samo.

Wlozylem plyte z mapa z 2009 ( taka była jak kupowałem auto) i tamta plyta działa bezproblemowo choć jest w dużo gorszym stanie pod spodem ( rysy itp.).

Nie będę się za dużo rozpisywal jak cos opowiem o sytuacji przez email arekskocz@wp.pl lub tel 609990437.

Podsumowujac nie wiem czy jest to usterka np. lasera do odczytu plyt czy samej plyty czy jeszcze czegos innego ? Dodam ze czytnik dvd jest oddzielnie.Chcialbym zakupić plyte z 2016 ale nei wiem czy mi zadziała w tym czytniku. I dlatego chialbym najpierw sprawdzić i ustalić czy to wina czytnika czy plyty dlatego poszukuje kogos z takim audio żeby sprawdzić działanie plyty.

Jeśli jest gdzies podobny temat to proszę adminów forum o przekierowanie mojej prośby o szukałem ale nie znalazłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS. Fotki mojego sprzętu jak cos podesle na wskazany email lub fon.
gierymski jest offline   Odpowiedź z Cytatem