View Single Post
Stary 01-09-2016, 22:53   #82
Drive_maD
ford::amateur

Imię: Damian
Model: FORD S-MAX
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: zablokowany zamek tylnej klapy, jak ją otworzyć?

Cytat:
Napisał m-cin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie krzycz na mnie, bo się będę jąkał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sprawdź, czy F25 masz spalony. Zapewne masz też problem z wlewem paliwa? Nie da się otworzyć (albo można otworzyć pomimo zamkniętego zamka centralnego, już nie pamiętam efektu)?

Pozdrawiam
m.
Witam

Proszę o pomoc w otwarciu klapy w s-maxie. Najpierw miałem właśnie problem z wlewem paliwa (wyciągnięcie silniczka od środka pomogło, ale teraz klapka jest otwarta), a teraz nie da się otworzyć klapy bagażnika. Wszystkie rady z tematu zawiodły, bezpiecznik jest dobry, pchanie od środka i z zewnątrz nie pomogło, klikanie dwa razy w pilot też nie, jeżdżenie po dziurach też nic. A bezpiecznika FA5 10 nie mam puste miejsce. Nie stosowałem jeszcze tylko metody z buta, ale to może na koniec.
Nie wiem jak dostać się do klapy żeby przejrzeć kable, bo tak jak ktoś pisał może się przerwał.
Proszę o jakieś rady jak się do niej dobrać, czy może wykręcenie zamka od środka pomoże i będzie można otworzyć klapę? Jak zmusić ją do otwarcia.
Drive_maD jest offline   Odpowiedź z Cytatem