Temat: [Mondeo 2007-2014] Przeciekający fabryczny szyberdach
View Single Post
Stary 02-09-2016, 08:00   #89
youzeq
ford::beginner

Imię: Emil
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Talking Odp: Przeciekający fabryczny szyberdach

Witam,
Tez się zmagałem z tymi zatkanymi przewowadami. Dwa razy już przepychalem ale jak przy ostatnim sprzątaniu zobaczyłem ze mam wilgotno pod gumowymi dywanikami a po zdjęciu wykładziny moje oczy ujrzały troszkę juz hmmm "zgniły" filc na podłodze to się lekko zdenerwowalem. Filc czyli to całe porosto, czy jak to się zwie, wyrzucony, następnie dałem matę 2mm butylową plus 9mm maty chyba kauczukowa się nazywa (materiały z tej firmy w Markach w Warszawie od wygluszen).
I jak już miałem podłogę lepiej zrobioną niż z fabryki przyszedł czas raz na zawsze rozwiązać problem zatykajacych się weżyków. Wężyk ma 8 mm wewnątrz a w tym zaworku jest coś ok 2,5mm i wiec będzie się tam syf gromadził i zapychal.
Wywaliłem więc całość, kupiłem w Leroy M. wężyk wzmacniany o oznaczeniu 8x3mm czyli 8 wewnątrz i 3 mm grubości ścianki i założyłem go. Do nadkola włożyłem go tak ok 3 cm. Wszędzie pasował idealnie. I teraz woda spływa jak marzenie. Żadnego przewężenia na całej długości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
youzeq jest offline   Odpowiedź z Cytatem