Cytat:
Za granicę teraz nie da rady, bo żona w ciąży, a dwulatkę trudno poskromić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Więc zostają tylko egzemplarze do 100 km od Wrocławia. I pewnie jak piszesz starsze ale z polskiego salonu. Z wyposażenia dla mnie to muszą tylko czujniki parkowania i bluetooth na telefon.
Zastanawiam się jeszcze nad takim cudem:
http://www.aaaauto.pl/pl/ford-s-max/...=39&model=1500
Ale boję się, że nie będę mógł go sprawdzić na ASO i jakby coś wyszło to nie wiem jakby AAAAuto zareagowało. No i nie wiem jak to jest silnikiem 2.2 i dpf
|
Wstępnie umówiłem się na oglądnięcie samochodu, po sprowadzeniu go do Wrocławia. Może uda się zdobyć VIN pojazdu.
Co udało mi się dowiedzieć:
1. było 3 właścicieli
2. Malowana maska i przedni lewy błotnik (do 200 mikronów). Jest zbliżenie na zdjęciu, wygląda na dobrze zrobiony.
3. Ostatni przegląd techniczny w Czechach
4. Auto kupione ponoć w polskim salonie
5. Dzisiaj właśnie uświadomiłem sobie, że nie ma czujników parkowania (po zdjęciach)
6. Udekumentowany przebieg do 116 km, ostatni wpis 18 miesięcy temu (nie wiem czy ASO)
7. Według mnie coś jeszcze tylna klapa lekko źle spasowana jest, ale może tak po prostu ten model ma ?
Na pewno go będę brał do ASO (zgadzają się).
Moje pytania:
1. Wstępnie na co musiałbym zwrócić uwagę przy oglądaniu dokumentów ?
2. Oględziny techniczne zostawię ekspertom, ale może mogę im "podpowiedzieć" czemu szczególnie musieliby się przyjrzeć ?
3. Jeśli chodzi o wyposażenie co muszę się czegoś szczególnie obawiać jeśli chodzi o awaryjność ? Sprawę silnika poruszyłem w innym temacie i zdaję sobie z kosztów utrzymania.
4. Da się do tej wersji zamontować czujniki parkowania, chociaż tylne ? Orientacyjny koszt nie przyprawi mnie o zawał ?
5. I ostatnie ? Czy takie wersje z wyposażeniem były w ogóle dostępne w Polsce ? Wiem, że bez VIN-u nic nie można powiedzieć, i jak go tylko dostanę to uzupełnię.
Przepraszam, że post pod postem i że tyle pytań, ale chciałbym bym w miarę przygotowanym do oględzin, a nie lubię robić czegoś na gorąco, bo wiele rzeczy wtedy umyka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam,
Piotrek.