Tutaj taka mała odpowiedź w postaci video
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko tak w kwestii wyjaśnienia.
Ja nikomu nie staram się niczego udowodnić albo z kimkolwiek kłócić.
Proszę nie odbierać tego mojego "wywodu" jako próba udowodnienia jakiejkolwiek racji.
Ja raczej nagrałem to z dobrego humoru
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę w tym systemie jakiś tam sens, działa on raczej dobrze i tak właściwie to nagrywałem to drugi raz, bo za pierwszym razem udało mi się złapać podpowiedź żeby wrzucić czwarty bieg właśnie pod koniec momentu obrotowego trzeciego biegu, ale źle umieściłem kamerę i nie było tego widać. Przy drugim podejściu podpowiedź się nie wyświetliła
Jak w video - jak ktoś będzie tego używał z głową i weźmie pod uwagę że są to "podpowiedzi", to nic złego się nie stanie.
Jak ktoś będzie się słuchał tych ecowskazówek jak kolega
@
SLIP
wspomniał (że zawsze zmieni na ten piąty bieg bo tak mu podpowiedziało) to niczego dobrego nie zrobi.
Kwestia naprawdę zachowania podstawowej zasady - żeby nie naciskać pedału gazu do dechy na piątym biegu jak na blacie jest 50km/h.
Chcesz pedał gazu docisnąć, to zrzucasz bieg.
Ten mądry eco-mode jak wykryje że się "rozpędzasz" to też przesuwa w czasie (i obrotach) ten moment "podpowiedzi" wrzucenia na wyższy bieg i właśnie tak też powinno się jeździć. W miarę dynamicznie, ale nie bać się też wrzucić tego piątego biegu mając 50km/h i wręcz płaską drogę przed sobą.
Wszystko z głową
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podrawiam