View Single Post
Stary 03-09-2016, 21:37   #50
Kris_Poland
ford::advanced

Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Różnica 1.5 EcoBoost 150KM M6 vs 1.5 EcoBoost 182KM M6

Cytat:
Napisał Thombike Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój mało kiedy żre poniżej 10,5l/100km. taki jest niestety koszt jazdy autem po tuningu. Cudów nie ma, więcej KM oznacza większe zapotrzebowanie na paliwo. A co do glośności...tez niestety drze ryja non stop i wbicie 6 biegu niczego tu nie poprawia.
Co do samego tematu...to jest to Wasze cholerne szczęscie z mieszkaniem w PL. Nigdy lub prawie nigdy nie wykryją w ASO, że auto jest po wirusie, bo bardziej ufają swojemu ego niż temu co im komp i papier pokazuje. W niemcowni niestety cokolwiek chcesz, nawet jak masz tylko głupie pytanie odnosnie tego czy owego w twoim aucie to...prosza o dowód rejestracyjny i wbijają do kompa nr. VIN. jesli auto zostaje na warsztacie to dane wyciagniete z VIN dostaje osoba, która ma sie zając autem i zaczyan sie pod górkę. Bo taki delikwent podpina sie w OBD i pierwsze co to sprawdza odczyt z VIN z tym co mu pokazuje z OBD. I nagle bam...na tym tu temacie - auto sprzedane jako seria 150KM nagle wybija jako 182KM...do tego nie klepane w dowód, czyli... illegal, bo niestety w dojczlandzie tgo typu modyfikacje trzeba zgłosić i w urzedzie i w ubezpieczeniu. Czasem jest wymagany dodatkowy przegląd z pomiarem mocy faktycznej itp. I jak tego nie macie - nie macie juz gwarancji. Co wiecej....jak ubezpieczyciel nie był poinformowany, że ubezpiecza auto modyfikowane to w razie W, jak wykryją ( a wykryją na pewno) nie dostaniecie złamanego eurocenta odszkodowania. Polska to jedna z ostatnich ostoii motoryzacyjnej wolności ale...tak naprawdę u nas prawo wcale nie jest inne, tylko po prostu przez nikogo nie jest respektowane. Do czasu. na razie urzędy nie wiedza ile w tym jest kasy. Przykładowo...takie modyfikacje jakie ma mój ST wklepane do dowodu, plus dodatkowe badanie itp. to koszt rzedu ok. 2tys. Euro. także ten...
tia jak SIE pytałem o modyfikacje zamykania drzwi powyżej danych km to tego nie obie nie ingerują w dany soft

otwieranie tylko drzwi kierowcy sam se zrobiłem serwisu juz nie pytałem
tak sie wychodzi do ludzi....

poza tym nie sadze by serwisy w PL sprawdzały check listę co trzeba zrobić na przeglądzie i robić wymianę....

w serwisie aso nie potrafili My Key ustawić by działał .. pfff
Kris_Poland jest offline   Odpowiedź z Cytatem