Panowie wszystko wskazuje że i mnie dopadła usterka napędu DVD w nawigacji. Aktualnie co prawda nie mam komunikatu "No DVD" jednak pomimo widoczności kilku satelit po naciśnięciu przycisku INFO po wybraniu MAPA mam na środku znacznik i nic poza tym (pusta mapa), po ręcznym oddaleniu mapy nie ma ulic, miast itp. a wyszukanie czego kolwiek też graniczy z cudem bo tak długo się zastanawia generalnie wygląda tak jakby nie mógł odczytać danych z płyty. Czasami podczas jazdy odczyta kawałek mapy ale po przejechaniu kilku kilometrów znowu wszystko znika (bo nie jest wstanie doczytać kolejnego).
Generalnie chciałbym samodzielnie wymienić moduł DVD. Z tego wątku wiem że pasuje model np. DVS-7150V jednak pozostaje najważniejsza kwestia skąd najlepiej go zakupić?
Na znanym portalu jest jedna aukcja z używanym (nie ukrywam że wolałbym coś nowego żeby mieć spokój). Z tego co widziałem na aliexpress jest tego mnóstwo ale wiadomo jak to z wyrobami od Chińczyków.
Pytanie brzmi czy ktoś może coś doradzić albo potwierdzić, który napęd z aliexpress byłby w porządku:
http://pl.aliexpress.com/w/wholesale...25&needQuery=n
Będę wdzięczny za pomoc.