Temat: [Focus 2011-2014] 1.6 Ecoboost - odwrócone panewki
View Single Post
Stary 05-09-2016, 18:12   #59
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 1.6 Ecoboost - odwrócone panewki

Ja jestem przyzwyczajony do wolnossaków, które wytrzymywały bez problemu setki kilometrów z v.max lub prawie v.max, pomimo tego że w jeździe wyraźnie było czuć ich wysilenie (wyły na wysokich obrotach, a wyłącznie na nich jechały), czego nie ma w przypadku ecoboosta, bo wszystko przebiega gładko i lekko oraz cicho, ale pewnie dodatkowo jest to zwodnicze...

Bump:
Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No sorry ale jeśli silnik ma 150 koni (a właściwie maks 182) to powinien wytrzymywać wykorzystanie tej mocy.
Też tak uważam. W każdym swoim aucie wykorzystywałem moc i jeździły bez problemu - oczywiście nigdy nie kręciłem na wysokich obrotach na zimno i odpuszczałem co jakiś czas na autostradzie, ale robiłem trasy po 1000-2500 km naprawdę szybkie bez żadnych problemów. Ecoboostem też tak jeżdżę, tym bardziej że wszystko przychodzi mu łatwo i nie czuć by się męczył, ale niewykluczone że mu to kiedyś zaszkodzi, bo jednak już trochę niepokojących wieści poczytałem....

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 05-09-2016 o 18:35
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem