Cytat:
|
sprawdz jakie ma bicie sama piasta jak jest rozgrzana, poza tym tarcze sprawdzałeś miernikiem zegarowym jak były zimne czy rozgrzane ? Wygląda to tak jakby materiał piasty/tarczy po rozgrzaniu się deformował / odkształcał i wychodzi ponad normę 0.05 co już jest wyczuwalne w szczególności w FORDACH.
Ja przerabiałem już różne zestawy tarcza/klocek i najlepiej było na oryginałach - najdłużej wytrzymywały. Pamiętaj, że kluczem jest dobranie odpowiedniego klocka, który nie "zje" tarczy i jej nie przegrzeje w momencie. Generalnie bicie/wibracje w FORDZIE to temat rzeka, przerabiam już 3 forda w każdym podobnie, wszystko musi być idealnie wtedy jest spokój.
|
Cześć też mi się tak wydaje dziś znowu do pracy spróbowałem zahamować 2 razy z 110 i wystarczyło żebym zaczął czuć bicie na kierownicy ponad to obydwie tarcze miały ciemna obwodkę blisko piasty po wystygnieciu ta obwodka znikła tarcze i klocki trw. Jak hamulce wystygna to nie bije i jak jeżdżę spokojnie brak bicia ale jak tylko mocniej zahamuje kilka razy bicie. Na tych ferrodo 2 kompletach co miałem wcześniej bicie było z tego co pamiętam cały czas nawet z małych prędkości a to dlatego że piasta była krzywa. Pozostaje tylko temat siły hamowania auto nie ściąga ale jak dziś pod praca po tych ostrych hamowaniach splunalem na prawą tarcze to ślina się odbiła czyli było naprawdę gorąco a na lewej smażyło.... już sam nie wiem czy to tarcze klocki czy zaciski za pieruna nie uznają mi 3 reklamacji😀 dramat straszny Panowie.