Odp: 1.6 Ecoboost - odwrócone panewki
Jeśli chodzi o silniki turbo, to ja osobiście mam pewną teorię (chociaż to tak bardziej na zdrowy, chłopski rozum, bo specjalistą nie jestem). Wydaje mi się, że silnikom tym nie szkodzi długotrwała jazda ze stałą prędkością, tym bardziej, że te silniki nawet przy wysokich prędkościach mają stosunkowo niskie obroty - między 3, 4 tys. Natomiast większy wycisk daje im gwałtowne przyspieszanie od niskich obrotów. Wynika to z dużego momentu obrotowego - silnik ma dzięki temu dużo "siły", ale obciążenie całego układu jest duże - tłoki działają dużą siłą na wał, wał na panewki, itd. Dlatego ślepo wierzę w to, że takiego silnika nie należy "pałować", gdy nie jest rozgrzany i olej nie osiągnął jeszcze 100% swoich właściwości. Podobnie jak szkodliwa jest moim zdaniem taka "ekojazda" typu - przez całe miasto na 6 biegu, bo przecież on tak dobrze się zbiera już od 1500 obr. Zbiera się, tylko obciążenie wtedy jest b. duże. Dowód? Wystarczy na rowerze z przerzutkami wrzucić sobie najwyższy bieg i spróbować rozpędzać się od małej prędkości. I zobaczyć jaką pracę muszą wykonać nasze nogi (które odpowiadają w silniku tłokom) i jakie obciążenie wywierają na pedały (czyli na układ "korbowy"). Potem zmienić sobie bieg na niższy i poczuć różnicę...
Pzdr
|