View Single Post
Stary 11-09-2016, 22:51   #90
Drive_maD
ford::amateur

Imię: Damian
Model: FORD S-MAX
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Zablokowany zamek tylnej klapy, jak ją otworzyć?

Cytat:
Napisał bazyl7989 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak to wygląda od środka po zdjęciu osłony zamka. Ta mała dziurka po prawej pozwala na otwarcie klapy od środka.
Dziękuję za odpowiedź i zdjęcie, może kiedyś się przyda.
Wczoraj przy zamykaniu auta przez pomyłkę nacisnąłem otwieranie i odruchowo spróbowałem otworzyć klapę i .... się otwarła. Po dwóch tygodniach sam puścił, bawiłem się bezpiecznikami bo coś sprawdzałem z zapalniczką i nie wiem czy to miało związek, ale puścił, a może już wcześniej, bo nie sprawdzałem od kilku dni.

Cytat:
Napisał Pafnucy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie, błahostka.
Przerwał się przewód od masy w tej wiązce do klapy.
Zalutowane, zaizolowane wszystko śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wracając do tego co chciałem powiedzieć to po otwarciu od razu zabrałem się do rozebrania gumowej rurki z lewej strony, kable od strony auta były ok, ale od strony klapy już nie, dwa czarno-białe były przetarte i jeden czarny też. Pokleiłem je taśmą izolacyjną i na razie klapa się otwiera, zapobiegawczo zdjąłem plastikową osłoną progu w razie kolejnej blokady. Nie wiem czy powodem były kable zobaczymy.
Muszę jeszcze przejrzeć kable po prawej stronie może tam też coś jest nie tak i pomoże na wlew paliwa, który też się nie otwiera.
Drive_maD jest offline   Odpowiedź z Cytatem