Cytat:
|
Tak to wygląda od środka po zdjęciu osłony zamka. Ta mała dziurka po prawej pozwala na otwarcie klapy od środka.
|
Dziękuję za odpowiedź i zdjęcie, może kiedyś się przyda.
Wczoraj przy zamykaniu auta przez pomyłkę nacisnąłem otwieranie i odruchowo spróbowałem otworzyć klapę i .... się otwarła. Po dwóch tygodniach sam puścił, bawiłem się bezpiecznikami bo coś sprawdzałem z zapalniczką i nie wiem czy to miało związek, ale puścił, a może już wcześniej, bo nie sprawdzałem od kilku dni.
Cytat:
Faktycznie, błahostka.
Przerwał się przewód od masy w tej wiązce do klapy.
Zalutowane, zaizolowane wszystko śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
A wracając do tego co chciałem powiedzieć to po otwarciu od razu zabrałem się do rozebrania gumowej rurki z lewej strony, kable od strony auta były ok, ale od strony klapy już nie, dwa czarno-białe były przetarte i jeden czarny też. Pokleiłem je taśmą izolacyjną i na razie klapa się otwiera, zapobiegawczo zdjąłem plastikową osłoną progu w razie kolejnej blokady. Nie wiem czy powodem były kable zobaczymy.
Muszę jeszcze przejrzeć kable po prawej stronie może tam też coś jest nie tak i pomoże na wlew paliwa, który też się nie otwiera.