View Single Post
Stary 12-09-2016, 17:09   #3138
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał lemon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie Ford go zrównał a Motor.
Niemiecka gazeta przecie to jak Ford ma wygrać?
Przecież niemieckie są najlepsze a czeskie to wiadomo że niemieckieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba pomyliłeś Motor z Auto Światem, bo jak sięgam pamięcią Motor pomimo niemieckiego właściciela nie był tak stronniczy jak AŚ.
Niezależnie od tego w 2007, 2008 lub 2009 Mondeo rozkładał w testach całą konkurencję jak chciał. Nawet w testach w Auto Świecie (mam archiwum).
Prawda jest taka, że jak na swoje czasy mk V, jest gorszym samochodem niż analogicznie mk IV w 2007 lub 2008 lub mk III jeszcze wcześniej. Wiem co mówię. Miałem mk III 2004-2009 i mk IV 2009-2015.
Aktualny model to mniejsza kabina, słabsze prowadzenie, gorsze wykończenie, mniejszy bagażnik. Nawet chyba wyglądem nie kasuje tak konkurencji jak mk IV w 2007 roku. Po prostu kiedyś MDO było to auto, które w każdej z konkurencji było w ścisłej czołówce, teraz jest przeciętnym autem w środku stawki. Ciężko mi to pisać jako fanowi marki, ale doświadczenia z mk V same skłaniają do takich wniosków, nawet nie patrząc w ustawiane wg. Ciebie testy.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem