Po rozebraniu EGR'a winowajcą był ten 'dynks' jak na filmiku
https://youtu.be/ojjtv-YWL6M
Ale w moim przypadku zacinal sie w roznych miejscach. Po nasmarowaniu/przeczyszczeniu, problem jakby ustał na zimnym silniku, może było czuć delikatne poszarpywanie, ale przy temperaturze 25-30C. W kazdym razie blad nie zniknal, wiec obawiam sie ze tylko wymiana go skasuje:/
Za to pojawił mi się inny problem, a mianowicie podczas przyspieszania na drugim i trzecim
Biegu w zakresie 1500/1600-2000 obrotow samochod jakby delikatnie zwalniał/poszarpywał ciężko to wytłumaczyć. Jakbyś przyśpieszał a ktoś z tyłu nagle pociągnął cię do siebie. Strasznie dziwne uczucie, w każdym razie nie zawsze się to dzieje, ale jak już się pojawia to mam ochotę wjechać na obwodnicę/autostradę i z niej nie zjezdzac, zeby nie wracac do tych szarpniec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co w tym wypadku moze byc przyczyna? Bo czytalem o tym w googlach i strasznie ciezko cos wyczytac a kazdy ma inny obiaw. Jedni pisza ze wtryski, a moje wtryski pracuja idealnie, drudzy pisza ze dwumas, ale wibracji zadnych nie mam, na kierownicy tez spokojnie. Moze poduszki skrzyni? Paliwo leje Verve, a w piatek zalalem pelny zbiornik i dodalem uszlachetniacz do wtryskow, moze on jest winowajca? Bo przed tym uszlachetniaczem takich objawow nie wyczulem, a w sumie po zalaniu auta do pelna przejechalem juz 450km i dopiero teraz zaczalem te poszarpywanie odczuwac. Co moze byc przyczyna? Jakies pomysly Panowie, bo strasznie to irytujace :/
@
slawek-kali
mozesz wymienic te przyczyny?