Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie felgi i oponki na zimę ?
View Single Post
Stary 14-09-2016, 09:15   #839
sngt
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jakie ogumienie na zimę ??

[QUOTE=jussi;2657079]
Cytat:
Napisał daabbeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów jeździł na Hankook Winter i*cept evo2 W320?

Jestem właśnie w trakcie poszukiwania opon zimowych i też biorę pod uwagę opony Hankook Winter i*cept evo2 W320 i po przeanalizowaniu na wielu forach ludzie chwalą sobie tą oponę. Jednak ja biorę również pod uwagę opony Laufenn I Fit ponieważ producentem ich jest Hankook i produkowane są w tej samej fabryce na Węgrzech co Hankook. Opony Laufenn są produkowane wyłącznie na rynek europejski. Zostały również opracowane przez tych samych inżynierów co Hankook.
Hej,
ja też właśnie szukam opon zimowych. Model Hankook miałem właśnie na radarze, ale ten Laufenn wydaje się ciekawą alternatywą. Ciekawe tylko jak bardzo "gorsza" jest od innych modeli Hankook, w sensie użytych materiałów, bo niższa cena skądś musiała chyba się wziąść ? Letnia opony Laufenn ma mało opinii na oponeo, ale są one na tyle zachęcające, że bardzo mocno rozważam kupno właśnie zimowej.

Pytanie jeszcze mam, czy ten model Laufenn I Fit 215/60 R16 99 H XL albo opowiednik Hankook spokojnie wejdzie na felgę zimową:
http://allegro.pl/ford-mondeo-focus-...319120118.html ?
Do tego zestawu zgaduję, że jeszcze trzeba dokupić śruby ?

Pozdrawiam,
Piotrek.
sngt jest offline   Odpowiedź z Cytatem