View Single Post
Stary 14-09-2016, 11:15   #185
soulraver
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: Ford Mondeo mk4 Ghia
Silnik: 1.8 Tdci 125KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nie działająca klima przyczyny natury elektrycznej.

Witam.podepnę się pod temat .Mianowicie problem z klimą.Dwa miesiące temu nabita i odgrzybiona ,wymieniony filtr kabinowy . Wczoraj klima przestała sobie od tak pracować , dodatkowo zaczął pracować mi na maxa wentylator niezależnie czy klima włączona czy wyłączona od razu nawet na zimnym silniku.Posprawdzałem bezpieczniki i przekaźniki - ok . Zrobiłem na chwilę mostek na przekaźniku - sprężarka ruszyła i zaczęła chłodzić . Komputer wykrył dwa błędy stałe P1461(Obwód czujnika ciśnienia AC-niski sygnał wejściowy) oraz P0643(wysoki obwód prądowy A czujnika napięcia odniesienia). Dodatkowo odczyty z czujnika ciśnienia są dziwne .Wychodzi na to ,że czujnik podaje że w układzie jest za duże cisnienie i odłącza sprężarkę i załacza wentylator.Mam tylko jedno "ALE"- dlaczego gdy odłączę kostkę od czujnika to wentylator wyje nadal na maksa.Nawet jeżeli klima jest wyłączona to też wyje.Czy to bardziej wskazuje na czujnik czy raczej na intalację ,bo przecież jeżeli odłaczam czujnik to wentylator powinien się zatrzymać?
soulraver jest offline   Odpowiedź z Cytatem