Cześć, cóż mogę powiedzieć. Operacja wybitnie kosztowna i mało opłacalna. Dostęp do części (transita MK3), niestety już bardzo ograniczony. Tu najlepiej jest mieć dawcę w postaci transita, wówczas to będzie taniocha, ale nie będzie 2,3 16V
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Twój kamper jest po lifcie ? Pytam bo to wbrew pozorom spora różnica. Projekt jeszcze nie skończony, może inaczej - był złożony, zrobiłem kilka przejażdżek, które wykazały choroby wieku dziecięcego, niektórych rozwiązań. Został ponownie unieruchomiony i jak to zwykle bywa zaczęło brakować czasu....
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale nie zamierzam się poddać, wpakowałem w niego "worek" pieniędzy i skończyć muszę. Zostały tak naprawdę drobiazgi, które skutecznie auto unieruchamiają. Przy dobrym wietrze może w czwartek będzie back online ,wraz z zaprzyjaźnionym warsztatem. Musze mieć wsparcie, to będzie mi się bardziej chciało.
Tak naprawdę to masz już wiele spraw omówionych i w przeciwieństwie do mnie nie będziesz wywarzał drzwi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Dodam tylko ,że za radą kolegów z GB oraz Wojtka, zaspawałem otwory w piastach i zrobione zostały otwory pod szpilki na obecne Brabusy 17". Ostatecznie powinny pięknie chować się w nadkolach. Pozostał do wykonania pierścień centrujący. Jedna uwaga, po spawaniu metal jest bardzo twardy ,aby precyzyjnie wykonać obróbkę bez CNC nie da rady. Koszt przygotowaniu obu piast to 300zł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.