View Single Post
Stary 15-09-2016, 11:28   #101
mjo12
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Ford Focus mk2 08-10
Silnik: benzynowy 1.6 100 KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Różnica 1.5 EcoBoost 150KM M6 vs 1.5 EcoBoost 182KM M6

Cytat:
Napisał Blinkin80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę, że niechcący wywołałem spore poruszenie. Przyznaję, że najpewniej moja wina ze zmianą biegów itp., potrenuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zakładałem, że do wspomnianego Suberba nie trzeba się sprężać i przygotowywać "perfekcyjny" start tylko po prostu się go zmiecie. Tak nie było - nauczka na przyszłość. Wczoraj wracając z Wa-wy bez kompleksów focus trzymał się za nowym Passatem 2.0T (choć wiem że on po prostu się rozpędzał a ja ładowałem). Nie miałem okazji niestety spotkać niczego porównywalnego - Q7 to ciut za dużo a Octavki 1.9TDI to też bez sensu. Sprawdzamy dalej. Pozdrawiam
W ten sposób to ciężko coś stwierdzić, bo skąd wiesz, czy ktoś przyspiesza na maxa. Spróbuj sprawdzić czas 100-180 km/h. Zaczynasz od 3. biegu i przy 6100 zmiana na czwórkę. Tyle, że dobrze by było, żebyś miał prędkość z GPSa. Jeśli nie to można założyć, że licznik myli się o te 5 km/h i sprawdzić licznikowo czas od 105 do 185 km/h. Z tego co można w necie znaleźć wynika, że wersje 182KM powinny zmieścić się w granicach 19 sek. Wersje 150KM będą z 5-6 sek. wolniejsze.
mjo12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem