Cytat:
Widzę, że niechcący wywołałem spore poruszenie. Przyznaję, że najpewniej moja wina ze zmianą biegów itp., potrenuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zakładałem, że do wspomnianego Suberba nie trzeba się sprężać i przygotowywać "perfekcyjny" start tylko po prostu się go zmiecie. Tak nie było - nauczka na przyszłość. Wczoraj wracając z Wa-wy bez kompleksów focus trzymał się za nowym Passatem 2.0T (choć wiem że on po prostu się rozpędzał a ja ładowałem). Nie miałem okazji niestety spotkać niczego porównywalnego - Q7 to ciut za dużo a Octavki 1.9TDI to też bez sensu. Sprawdzamy dalej. Pozdrawiam
|
W ten sposób to ciężko coś stwierdzić, bo skąd wiesz, czy ktoś przyspiesza na maxa. Spróbuj sprawdzić czas 100-180 km/h. Zaczynasz od 3. biegu i przy 6100 zmiana na czwórkę. Tyle, że dobrze by było, żebyś miał prędkość z GPSa. Jeśli nie to można założyć, że licznik myli się o te 5 km/h i sprawdzić licznikowo czas od 105 do 185 km/h. Z tego co można w necie znaleźć wynika, że wersje 182KM powinny zmieścić się w granicach 19 sek. Wersje 150KM będą z 5-6 sek. wolniejsze.