Myślę, że kwestia opłacalności zależy od konfiguracji auta jakim jeździmy...
W przypadku jak u mnie, czyli ecoboost 2.0 + powershift, patrząc na potencjalne koszty naprawy tych dwóch "elementów" ... ja bym wykupił
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zresztą właśnie jestem w trakcie przeglądu w ASO i chciałem mieć gwarancję 12, ale wychodzi na to, że niestety na skrzynię jej nie uzyskam, bo w grudniu 2015 auto było na przeglądzie w nieautoryzowanym serwisie i nie wymienili oleju w skrzyni biegów, a był to 3-ci przegląd auta ... wcześniej wiedziałem o wymianie co 60 tys., ale nie o drugiej części zdania "lub co 3-ci przegląd" (co 3 lata) ;/
Z kolei jeśli chodzi o silnik to nie mogą odkręcić dwóch świec i nie chcą używać nadmiernej siły, żeby nie ukręcić gwintu (próbowali np. podgrzewać i nic), chyba, że podpiszę im stosowne oświadczenie niech próbują na max'a ... no ale to kiepski raczej pomysł i poszukam jakiegoś serwisu, który zrobi to może sposobem....
Auto nie przeszło przeglądu wg. zaleceń Forda i dlatego gw12 na silnik też mi nie mogą dać...
Oczywiście skasowali mnie łącznie na nie małą sumkę bo 1800 zł, ale w tym olej w silniku, świece, filtry (wszystkie, łącznie z kabinowym bo chciałem), płyn hamulcowy, olej w skrzyni + filtr i chyba jeszcze coś w zawieszeniu czego nie pamiętam, więc jak na ASO i tak nie jest źle ... (sam olej w skrzyni + filtr to droga zabawa)
Także to tylko potwierdza, że najlepiej robić wszystkie przeglądy w ASO i kontynuować gwarancję, albo dać sobie kompletnie spokój z ASO po okresie gwarancyjnym i naprawiać co potrzeba na własną rękę taniej.