Temat: [Mondeo 2007-2014] Dołożenie tempomatu
View Single Post
Stary 15-09-2016, 13:24   #1987
Aludan
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi 200KM AT
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2.0eb to klawisze z ogranicznikiem prędkości, czyli tzw. poliftowe

ps.
w tym silniku można zrobić upgrade mocy do fabrycznej wersji 240 KM
No właśnie u mnie po zamontowaniu poliftowych z limiterem okazało się, że limiter działa jako włącznik tempomatu, a faktyczny włącznik tempomatu jako jego wyłącznik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(a limiter w ogóle nie jest rozpoznawany - tak jak w przedliftowych)
@Polarny się zdziwił, ale sprawdzał dokładnie i stwierdził ze widocznie u mnie moduł nie rozpoznaje poprawnie nowego typu przycisków ... dlaczego? Nie wiem ... (on też nie)

A co do podniesienia mocy, to wiem i może tak zrobię, ale najpierw doprowadzę silnik do 100% formy - w innym wątku napisałem, że byłem dzisiaj na przeglądzie w ASO (odbiorę auto dzisiaj po pracy) i ew. GW12, ale wymienili mi tylko 2 świece, a pozostałych nie mogli wykręcić nawet sposobami (podgrzewanie itp.) i nie chcą ryzykować użycia większej siły, chyba, że im podpiszę oświadczenie, że nie odpowiadają za efekty (zerwany gwint itd.), także muszę teraz to jakoś ogarnąć i dopiero wtedy pomyślę o podniesieniu mocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[EDIT]
Ze wszystkich dostępnych na allegro MK4 w benzynie poliftowych tylko 2 sztuki mają przyciski tempomatu starego typu bez limitera
http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo...-ID6yycOJ.html
http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo...-ID6yyr0p.html
Oba to Duratec 145 KM, także to, że do 2.0eb powinny być z limiterem to też wiedziałem wcześniej, ale z jakiegoś powodu u mnie są źle rozpoznawane, a raczej nie jest to wina przycisków, bo podczas testowania w sofcie (nie wiem co to było, ale polarny na pewno Ci powie) przy naciskaniu klawisza limitera nie zapalał się limiter tylko włącznik tempomatu, czyli komputer kompletnie nie rozumiał tego sygnału jak należy...

Sam nie wiem - dziwne to jest, no ale limiter i tak nie jest mi potrzebny, więc nie narzekam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Aludan ; 15-09-2016 o 13:41
Aludan jest offline   Odpowiedź z Cytatem