View Single Post
Stary 15-09-2016, 19:54   #46
Aludan
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi 200KM AT
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Gwarancja12 - gdzie jest haczyk?

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wszędzie w każdej marce trąbią wyraźnie również w instrukcjach, że w przypadku terminów przeglądów jest albo albo, co nastąpi pierwsze, przebieg lub czas. jednym z wymogów uzyskania G12 jest prowadzenie serwisu zgodnei z zaleceniami producenta, czego nie spełniłeś ze swojej winy, choc nieumyślnie.
Zaniedbałem nie ja tylko poprzedni właściciel (ja auto mam od tygodnia) - zrobił przegląd po 3 latach w nieautoryzowanym serwisie i nie wymienił wtedy oleju w skrzyni.
Ja po prostu jakoś nie słyszałem wcześniej że co 3 lata w przypadku skrzyni - wszędzie czytałem o 60 tys. tylko i nie zdawałem sobie z tego sprawy, ale oczywiście tak jest...
Sprawdziłem to dzisiaj, że faktycznie 3 lata lub 60 tys. ;/

W przypadku przeglądów i innych prac serwisowych to wiem, że są limity nie tylko przebiegu, ale także czasu, więc to normalne - nie słyszałem tylko po prostu o tych 3 latach zanim kupiłem to Mondeo, ale w sumie i tak bym pewnie je kupił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (tylko szkoda, że nie będę miał już gw na skrzynie, a na tym mi najbardziej zależało)