Odp: Focus 1.0 ecobost czy 1.6 dylemat w wyborze
To moze ja 3 grosze swoje dodam.
Też miałem dylemat czy 1.0 czy 1.6 tradycyjne.Akurat 1.6 mieli jako samochód zastępczy jeśli ktoś ma problem z testowaniem tego silnika to przejechać się używanym(to był mój plan b),który ktoś wystawia na sprzedaż ale wracając do sedna.Najpierw przejechałem się 1.0 tak dla jaj no bo przecież co to za silnik?!
No i przejechałem się,wrażenia,cichutko,nawet dynamicznie,145 i 5-ka załączona,właściwie nie chce 6-ki,praktycznie silnik w zadnym zakresie obrotów nie jest natarczywy,nie absorbuje,to chyba długie przełożenia powodują że nie wymaga tak szybko kolejnego biegu.
Kolejna jazda 1.6 125 k tradycyjnym,pierwsze to ciężkość auta,które czuć,drugie to hałas,hałas,5-ka wbita 120 na budziku a on chce 6-ke której nie ma!
Moze i jest nie do zajechania ten silnik ale wrażenia masakrycznie złe!To juz w mojej astrze 1.6 100 k poczułem się jak w wyścigówce.
W 1.0 zas czuć taką lekkość,jakby samochód nic nie ważył i ta cisza...
Ale cały czas te 3 cylindry,które odstraszają(ale tylko na papierze zaznaczam)Jeszcze sie zastanawiam nad 1.5 EB,pewnie to juz frunie ale i zapewne duze spalanie względem 1.0....
|