Temat: [Fiesta 2012-2017] Wybór zimowych opon i felg
View Single Post
Stary 21-09-2016, 20:26   #10
Grzegorz MX
Jeżdże Toyotą :-)

Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
Domyślnie Odp: Wybór zimowych opon i felg

odpowiem na ostatnie pytanie:
a. felgi stalowe - na zimę są ok, pamiętaj że je łatwo pogiąć bo są mniej wytrzymałe. Kupując używki pamiętaj aby kupić rozmiar homologowany i nie chińczyka bo miękki jak puszka coki. Zima = sól - szybko zeżre ci ruda nawierzchnię. Jeśli miałeś alusy w oryginale - to dolicz jeszcze zakup nakrętek pod stalówki i kołpaki
b. felgi alu - masz spory wybór - najdroższe OEM są z ASO, poszukaj na alledrogo/olx OEM używek - pojeździsz najwyżej kiedyś dokonasz renowacji. Inny wybór to zakup felg niemieckich marek produkujących w niemczech. Ja do FF-mk2 trafilem Alu w dobrym stanie komplet 15 za 500pln. Dodatkowo na minus że osiada nagar z klocków/tarcz - trzeba regularnie myć. Jak trafisz na felgę i fart to nie będziesz zmieniał nakrętek na odpowiednie (kołnierz płaski, kołnierz sferyczny, kołnierz stożkowy....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

powodzenia
Grzegorz MX jest offline   Odpowiedź z Cytatem