Napęd AWD 4X4 - zgrzyt tykotanie jakby koło skakało
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy i nie za bardzo wiem czy ten wątek już był wcześniej poruszany na forum. Potrzebuję pomocy w następnej kwestii. W kwietniu osobiście( najpierw obserwowałem, zalicytowałem zakupiłem na jednej z aukcji w USA Forda Fusion 2.0 Ecoboost 250 KM. przebieg 16 000 mil napęd AWD delikatnie (idealnie) uderzony w prawą stronę naprawa zakończyła się oprócz blach na wymianie chłodnic i delikatnie pęknięty kolektor ssący reszta nie ruszona. Około 2 dni po naprawie do tej pory zrobiłem około 500 km. nic się nie działo aż do momentu kiedy podczas zawracania, skrętu 90 stopni z tylnej osi zaczął dochodzić dziwny zgrzyt tykotanie jakby koło skakało, oznaki jakby na stałe załączony był napęd 4x4 wyraźnie słychać mechanizm różnicowy. Zacząłem jeździć po serwisach Forda w Warszawie i co ? jeden i drugi serwis odesłali mnie z kwitkiem nawet nie wpuścili na serwis twierdząc że nie mimo że to Ford a MK5 a Fusion to również MK5 to marka globalna to Polski Ford nie ma Programu do diagnostyki i nawet podpiąć go nie mogą. Co do napędu AWD to to że to nowa konstrukcja nie maja doświadczenia w Polsce sprzedali zdaje się około 6 takich aut i to tylko w Dieslu bo w benzynie w Europie nie występuje i to wszystko na ten temat. Podjechałem do serwisów partnerskich które zajmują się tylko Fordem mieli program podpięli i co ? Nic brak jakichkolwiek błędów w napędzie. Zgrzyty cały czas słychać nikt nie potrafi zdiagnozować usterki czy może nawet przez Vaga tymczasowo wyłączyć jedną oś ponieważ mam wrażenie że jazda na tej usterce wpędza mnie tylko w większe koszty. Mam pytanie czy w województwie Mazowieckim jst jakiś fachowiec co zna się na rzeczy. Za wszelkie info będę bardzo wdzięczny.
Ostatnio edytowane przez hemes ; 22-09-2016 o 09:10
|