Cytat:
|
Ależ oczywiście, że są, nawet nie jeden. Ale:
(...)
- po drugie primo, elektryk sprawdzający auto w ASO wie o gadżecie, który budzi moje nieśmiałe podejrzenie, dostał info o nim w bezpośredniej rozmowie telefonicznej, razem z namiarem na człowieka, który nadzorował popełnienie tej blokady, a pomimo tego dzisiaj w czasie wizyty w serwisie dowiedziałem się, że winny jest SYNC2 i od kilku dni próbują go aktualizować. Z fachowcami nie dyskutuję, bo to oni znają auto na wylot.
Przekaz Tapatalkiczny
|
No właśnie, to rzuca nowe światło na tą sprawę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak na poważnie, to ja wątpię w błąd software'u w Sync2. Tak jak pisaliśmy wcześniej, przycisk Ford Power można mieć niezależnie od posiadania Sync2, więc te oba rozwiązania raczej "nie gadają" ze sobą. Po drugie, ten soft jest w tysiącach samochodów i gdyby faktycznie miał bug'a, który powoduje, że blokowana jest komunikacja między przyciskiem FP, a jakimś komputerem sterującym pracą silnika (przy założeniu, że wszystko jest ze sobą połączone szyną komunikacyjną), to ten objaw występowałby prawdopodobnie u większej liczby użytkowników.
Tak czy inaczej, czekamy w napięciu na efekt pracy ASO.
Pzdr