Odtwarzanie z USB - resetowanie się po wyłączeniu samochodu
Witam wszystkich - to mój pierwszy post na tym forum mimo, że Fordami służbowo jeżdżę od 9 lat i zrobiłem nimi ok. 660 kkm (Focus x 1 i Mondeo x 3).
Aktualnie mam Mondeo MkV z 2016 roku i audio jeszcze z tym mniejszym jednokolorowym wyświetlaczem (zwykły a nie dotykowy).
Mam taki problem z odtwarzaniem plików z pendrive (mam jedno gniado USB w schowku pod podłokietnikiem) - nałogowo słucham audiobooków w formacie MP3 zgranych na pendrive - oczywiście elegancko w osobnych katalogach.
W tej chwili mam tak, że mimo że słuchałem np. pliku 68 z 91 w katalogu X to po wyłączeniu samochodu i kilku minutach przerwy (przy krótkich przerwach 2-3 minuty problem nie występuje) system resetuje mi odtwarzanie i zaczynam od ścieżki 1 w pierwszym katalogu. Nie pomaga pauzowanie czy przełączanie na radio przed wyłączeniem samochodu - i tak system się resetuje i zaczyna odtwarzanie od zera. Aczkolwiek po włączeniu jeszcze przez sekundę-dwie system widzi ten plik ale potem resetuje się. Próbowałem "złapać" go w tym czasie na pauzę ale bez skutku.
Uznałbym, że może i tak musi być gdyby nie to, że kilka audiobooków wysłuchałem "normalnie" tzn. wieczorem parkuję, wyłączam samochód i rano zaczynam słuchanie od tego miejsca.
W ustawieniach przez ten czas nie było nic grzebane.
No więc gdzie szukać przyczyny ? Oczywiście robiłem już resetowanie USB.
Ostatnio edytowane przez Tomo73 ; 22-09-2016 o 12:38
|