Założyłem dziś wężyk w uszczelkę karoserii od strony kierowcy. Na chwilę obecną drzwi zamykają się bardziej głuchym dźwiękiem i trzeba lekko mocniej trzasnac aby się dobrze zamknęły. Czy jest dużo ciszej? Nie słyszę różnicy między prawą a lewą stroną. Być może w trasie będzie ciszej.
BUMP:
Już zamontowałem wężyk we wnękach karoseryjnych wszystkich drzwi. Wydaje mi się, że jest delikatnie ciszej. Na razie trzeba lekko mocniej trzaskać drzwiami. Uszczelki wszystkie wyciągałem i po montażu nie widać że były ruszane i trzymają się dobrze. Wczoraj męczyłem się chyba z 3 godziny ze stroną lewą (kierowcy). Do przeprowadzenia wężyka użyłem kabelka USB, do którego później podczepiłem wężyk silikonowy. Dziś po wprawie stronę prawą zrobiłem może w 45 min...
Ważne aby przed przeciągnięciem kabla USB wpuścić do otworów np WD40. Później co jakiś czas do wejścia przewodu (tam najbardziej się blokuje). Po zaciągnięciu wężyka silikonowego wystarczy 2-3 razy psiknąć na wejście i przechodzi gładko.
Przy ucinaniu wężyka zawsze zostawcie zapas w obu stron aby swobodnie mógł się zejść (wewnątrz uszczelki jest mocno naciągnięty), ja przy pierwszej uszczelce uciąłem z 5 cm zapasem i wskoczył mi wężyk do środka na dobre 20 cm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak na koszt MODA - polecam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.