Odp: Sprawdzanie modułu komfortu? zdjęcie w temacie
Panowie dołącze sie do tematu - moja foczka po lifcie miała problem z centralnym w pilocie - nie reagował żaden przycisk, tylko kluczyk. Po zdiagnozowaniu wyskoczył błąd GEM B1326, czyli moduł do wymiany, znalazłem taki sam tylko że z zieloną naklejką, oznaczenie "L", czyli z tego co czytałem to taki ma w sobie podobno alarm, tak? I kilka innych funkcji typu domykanie szyb itp. Wpiąłem ten moduł (przy odłączonym akumulatorze) i po zdiagnozowaniu moduł GEM B1326 zniknął, ucieszyłem się. Na tym etapie utknąłem - bo pilot nie reaguje nadal, baterię zmieniałem w tamtym roku, jedyne co mi sie udało zrobić to aktywować... Zapomniałem fachowej nazwy, to jest po prostu opcja w której podczas jazdy automatycznie zamykają się wszystkie drzwi, wcześniej tego nie miałem, jeszcze nie jeździłem ale poznałem po sygnałach dźwiękowych sugerujących aktywacje czy włączenie tej opcji. Pytanie czy musze zmienić baterię by centralny znów zadziałał? Czy musze programować kluczyk? Nie wiem jak się sprawa ma do wymiany modułu na inny, wcześniej miałem oznaczenie "FA" (bez naklejek)
Ostatnio edytowane przez djbaddysproz ; 22-09-2016 o 21:24
|