S-max czy Grand C-max, czyli rodzinka 2+3
Witajcie,
mam pytanie do praktyków użytkujących Grand C-maxa lub S-maxa.
Mamy dwojkę dzieci (7 i 4 lata), a w drodze trzeci maluch z terminem na luty (czyli wtedy będzie wiek 7, 5, 0).
Do tej pory turlamy się Hondą Civic hatchback z 2008 i w sumie nie narzekamy. Jednak krótka analiza miejsca na tylnej kanapie i wizualizacja trzeciego fotelika mówi wprost, że się nie zmieścimy. Nie mówiąc o przewożeniu wózka z gondolą (przy dwójce dzieci gondola lądowała sobie przed tylną kanapą w miejscu na nogi).
W każdym razie zmiana samochodu nieunikniona. Będę szukał czegoś w granicach 7.000 euro. Rozważam C4 Grand Picasso albo jakiegoś mini-vana Fordowskiego właśnie. Oglądanie Citroena kolegi i zobaczenie, jak niskiej jakości jest wykonanie tego auta skłania mnie do sprawdzenia Fordów jednak.
I teraz pytanie techniczne - czy w Grand C-max jest możliwość montowania TRZECH fotelików za pomocą uchwytów iso-fix? Szukałem informacji o tym, ale dostaję*sprzeczne informacje. Ten środkowy fotel w drugim rzędzie nie wygląda na taki, co zmieści fotelik.
A czy w S-maxie są 3 uchwyty isofix w drugim rzędzie?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie od praktyków. Czy 2+3 zmieście się wygodnie do Grand C-max czy jednak S-max/Galaxy to lepszy wybór?
|