Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 25-09-2016, 20:19   #1529
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał kolopeter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...w dwoch miejscach w naszym pieknym kraju zostaly zaktualizowane IPCdo ww wersji. Wiec ... co tu wiecej pisac.
...
Twoim zdaniem to rozwiewa wszelkie wątpliwości?
A koledzy mieli chociaż czas kliknąć we wszystkie możliwe opcje w menu?
Albo mieli czas sprawdzić reakcję na sytuacje nienormalne/błędne?
Ja piszę o kompatybilności, a test kompatybilności to m.in. takie oto powyżej wymienione proste weryfikacje...
Więc nie pisz mi proszę, że został przeprowadzony jakiś dowód.

@kaan1 - ogrywanie przez FDRS to mordęga i może trwać godzinami. Wystarczyło dziś śledzić jak działał etis, aby widzieć co by się mogło stać przy aktualizacji.
Ogrywanie IDSem to kwestia czasu trwania operacji i faktu, że Ford "odradza" używanie standardowego IDSa do ogrywania MK5.
Oczywiście nie powstrzymuje mnie to przed aktualizacją IDSem PCM DW10F - tyle, że wiem na czym polega "wywrotka" IDSa w trakcie tej aktualizacji. Bo oczywiście aktualizacja ta kończy się "śliczną" i usuwalną tylko jak się wie jak, ikonką "kluczyka dziesiątki" na zegarach. Kolega Tomek @leszcz też kiedyś znajdował rozwiązanie dla tego "kluczyka"...
Przy aktualizacji PCM DW10F przez etisIDS nie ma tej "niezręczności"...

Tak więc jak kolega @kolopeter mówi "no problem" - to mówi...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 25-09-2016 o 20:23
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem