Cytat:
|
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem s-max 2,5T 220KM i tak jak każdy dopadła mnie zmora tego silnika uszkodzenie bloku miedzy cylindrami.
Wracając do meritum
Jak odczytać z VIN nr silnika?? Czy tak się da??
Gdzie jeszcze były montowane te silniki??
Czy silnik z volvo będzie odpowiedni do mojego auta??
|
Napewno Mondeo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo ja takowy mam, oraz w Focusie ST,
Jest to owszem silnik VOLVO ale gdzieś wyczytałem że dla potrzeb Forda zmieniono głowicę tego silnika.
W Volvo ten silnik siedział: XC90; S70; S60; S80; S40;
A kod tego silnika to HUBA (dla Forda)
Bump:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę o tym silniku:
Volvo silnik 2.5T R5
Pięciocylindrowe Benzyniaki Volvo od wielu lat uchodzą za Udane. Świetne recenzje zbierają zarówno wersje 2.3 i 2.4, jak i 2.5 z turbo. Ten ostatni do dziś stanowi napęd topowych odmian szwedzkiego producenta. Trafił też pod maskę sportowych odmian Focusa i Mondeo. Silnik 2.5T R5 cieszy się dobrą opinią nie tylko wśród kierowców, lecz także w gronie mechaników. Choć zdarzają się problemy z napędem przepustnicy (dotyczy aut produkowanych do 2005 r.), czasami zawodzi osprzęt, jednak mechaniczne zużycie przeważnie występuje po przebiegu min. 400 tys. km. Oczywiście, wiele zależy od sposobu dotychczasowej eksploatacji – rodzaju i jakości oleju, a także częstotliwości jego wymiany. Znamy zadbane motory, które pokonały 500 tys. km i są w dobrej kondycji. Co ważne, serwis nie jest przesadnie drogi, ale np. w późniejszych odmianach 2,5-litrówki turbina jest zintegrowana z kolektorem dolotowym.
W silniku 2.5T R5 uważaj na:
...przepustnicę – zawodzi w niej silnik sterujący. Usterka dotyczy podzespołu firmy Magneti Marelli. Nowa przepustnica kosztuje ok. 3000 zł, a regeneracja – ok. 800-900 zł. Warto wiedzieć, że na potrzeby Forda silnik dostał inną głowicę
Bump: I o numerze silnika:
Numer znajduje się na bloku nad pompą wody i normalnie jest zasłonięty przez głowicę i przewody wodne idące do turbo.
Bez małego lusterka lub mikro kamerki nie da rady odczytać.