View Single Post
Stary 27-09-2016, 19:52   #5
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Źle pracujący regulator (komputer?) temperatury climatronika

Cytat:
Obawiam się że jak nikt inny niczego nie podpowie to czeka cię walka z czujnikami .. Panel sterujący to małe prawdopodobieństwo ..
Pisałeś o czyszczeniu jednego sensora .... czy nie będzie to właściwy trop ....
Byłem dziś z tym w Solid Garage, warszawskim polecanym warsztacie Forda i sam warsztat nie umiał mi pomóc. Ogólnie już wiem, że taki a nie inny program jest wgrany do mojego komputera do climatronika, który powoduje że automat może pracować maksymanie na 3 biegu, w przedziale 1-3 bieg.

Ten sam układ był też montowany w Fordzie Mondeo III, ale tam kompter pracuje od 2 do 4 biegu. Nigdy na 1 i nigdy na 5. Przynajmniej wg tego modelu auta, który stał u nich w warsztacie.

W tym momencie można jeszcze sprawdzić, czy inne Fiesty mk6 z climatronikiem mają podobnie działający automat. Jeśli tak, to ten typ tak ma. Jeśli jednak a trybie auto są w stanie pracować wydajnie, to oni będą szukać dalej rozwiązania, bo sami się nagle tym zainteresowali i nigdy dotąd na podobny problem się nie natknęli.
Niestety podobno nie da się zaprogramować tego układu wg mojego widzi mi się. Można natomiast wgrać inny program z innego auta, gdzie to działa wydajniej. Jeśli działa.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem