View Single Post
Stary 27-09-2016, 21:33   #55
truszczu
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Przednia szyba akustystna & czujnik deszczu

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czemu chciales saint-gobain?
Ponieważ cenowo była droższa o 50-100zł, a słyszałem o niej bardziej pochlebne komentarze niż pilkingotn.
A IR niestety tłumi - przetestowane w 3 forda. W pierwszym (służbowym) myślałem, że mi nawigacja pada bo wtedy pierwszy raz miałem styczność z taką szybą. Wydaje mi się, że dodatkowo druty grzewcze potęgują ten efekt bo jeździłem jakimś francuzem z szybą IR i nie miałem aż takich problemów.

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze pytanie, czy szyba IR jest pokryta filtrem na calej powierzchni czy sa obszary bez tego filtru (np. w okolicy lusterka na wykropkowanym obszarze)?
Tak widać to gołym okiem, gdzie jest nałożona ta metaliczna powłoka i omija okolice lusterka, tu gdzie polifty miały antenę GPS. Jednak gdy zamontowałem tam oryginalną antenę (dachowa uległa uszkodzeniu, a jest droga by ją wymienić) to miałem max 5-7 satelit przy ładnej pogodzie i terenie bez drzew/budynków. Wystarczyło przesunąć ją trochę na bok i było 0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Cytat:
Napisał radekrogo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A po co komu szyba akustyczna skoro i tak wiatr wyje w drzwiach ?
A miałeś okazję jechać autem z taką szybą ? Jest spora różnica na plus z przodu, dodatkowo nie ma odgłosów wiatru przy większych prędkościach z przedniej szyby. Jednak tak naprawdę akustyczna szyba była zwieńczeniem mojego projektu wygłuszenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=224539
truszczu jest offline   Odpowiedź z Cytatem