To może ja coś napiszę. Nigdy bym się nie spodziewał, że coś takiego mi się zdarzy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poniższe liczby na podstawie conversa, ale z tego co piszecie wynika, że w polifcie convers bardzo dobrze liczy spalanie.
Jazda po mieście, dynamiczna, niestety 50% silnik niedogrzany: 8.5 / 100km
Trasa Wawa - Gliwice (bardzo mało zatrzymywania, średnia prędkość 89 km/h, sporo ekspresówek i autostrad): 5.0 / 100km
Do dziś nie wiem jak uzyskałem to spalanie. Strzałkę do zmiany biegów zawsze ignoruję, staram się nie schodzić poniżej 1800RPM, bo uważam że obroty niższe niszczą dwumasę i silnik i mimo tego auto spaliło równą piątkę... Fakt, obchodziłem się z gazem delikatnie ale jakiś eco driving to to nie był, mój normalny styl jazdy gdzie bardziej zwracam uwagę na to aby nie wyrządzić szkody elementom silnika, niż zaoszczędzić paliwo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha to była moja pierwsza trasa po zmianie softu na 163 KM. Na mapie 140 KM na trasie miałem spalanie bardziej w okolicach 6 litrów (na autostradzie 6.7). Być może prawdą jest, że mapa 163 KM daje mniejsze spalanie (pewnie dlatego, że turbo pcha wyższe ciśnienie).