View Single Post
Stary 02-10-2016, 01:28   #1
slavczays
ford::amateur

Model: mondeo mk3
Silnik: benzyna 2.0
Rocznik: 2001
Domyślnie Pomoc w ocenie autka - Mondeo mk3 2001 benzyna

Koledzy pomóżcie bo mam dylemat
1. Niska cena - z opłatami itd ok 5000zl
2. Ogólnie prezentuje sie ok, korozji prawie brak drzwi zdrowe, spasowanie elementow ogolnie ok, grill i zderzak przedni ma lekkie luzy ale dlaczego juz wiem - pkt. 4
3. Miernik lakieru prodigtech w zasadzie wskazuje praktycznie wszędzie porawne odczyty na dachu blotnikach slupkach w normie i podobnie na obu stronach, brak szachli ALE POZA JEDNYM MIEJSCEM - ma słupku przednim prawym u nasady jest szpachla na grubość ok. 1,5mm na dlugosci ok 6cm, ale tylko od zewnetrznej strony slupka - od wewnetrzej odczyty ok)
4. Auto zaliczyło bicie z przodu - po ściągnieciu grilla widać że znajdująca się za nim trochę poniżej belka (łącznik) jest wgięta prawie do chłodnicy ale sama chlodnica i inne elementy nie ruszone - wygląda na porządne walnięcie w slup(ek) idealnie w środku (nie wygląda natomiast na klasycznego dzwona, nie wskazuje na jakąś masakryczna kolizję)
5. Zastanawiają mnie daty na szybach (kropki przed i po cyfrze) - niby w briefie rejestracja data prod. 08.2001 ale szyba przednia z marca 2000, a boczne i tylna z marca i GRUDNIA 2001 (czyli po dacie prod.???)
6. Brak ksiazki serwisowej od niemca - że niby sie zagubiła
7. Auto pali na dotyk, elektryka ok, zadnych niepokojących dzwiekow z silnika, kontrolka poduszki niby też zapala i gaśnie jak nalezy. Autem nie jezdzilem dopiero zamierzam dokładniej)
8. Dalej to musiałbym dokładnie sprawdzać (jazda probna, potem kontrola w warsztacie)

Koledzy tu chciałem podpytać - czy jest sens pchać się w to dalej - jechac jeszcze raz 50km i dawać na ogledziny do warsztatu (min 150zl przeglad podwozia + komputer + lakier), czy odpuścić na wlocie bo podejrzane, nierokujące (a może to szczepan, skladak, bity). Niby na szczepianego z dwoch nie wyglada ale ten slupek mnie teoche niepokoi i te szyby. Ta zgieta poprzeczka przednia moze tez nie przekreśla go bo wyglada faktycznie na slupek. Podowiedzcie, jest sens w to brnąć i wydac kase na przeglad czy omijac szerokim łukiem? CENA niewielka więc kusi ale boję sie troche szczepana (czytało się o ćwiartkach, połówkach itd) i tego że nawet mechanik mi tego nie potwierdzi. Czy dużo ryzykuję? Co Wy na to?

Ostatnio edytowane przez slavczays ; 02-10-2016 o 10:39
slavczays jest offline   Odpowiedź z Cytatem