View Single Post
Stary 02-10-2016, 19:25   #261
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Ubezpieczenie , jakie , gdzie , za ile ?

Okazało się, że PZU jako jedyna spośród wszystkich firm ubezpieczeniowych ma w bazie moją szkodę w 2010 której nie miałem.

Otóż PZU twierdzi , że w 2010 miałem kolizję , a byłem wtedy w PTU. Dzwoniłem do PTU i zarówno ja , jak i mój brat z którym wtedy miałem samochód jesteśmy czyści 21 lat wstecz, bo taką bazę mają.

W PZU rok temu miałem 50 % zniżki na OC a w tym mam 55 %. Co ciekawsze wszystkie inne firmy twierdzą , że mam pełne zniżki już od dawien dawna , z racji takiej że tata dopisywał mnie do swojego motoru jak jeszcze miałem 13-14 lat.
PZU twierdzi , że tylko od 7 lat jest cośna mnie zarejestrowane.

Ogólnie burdel to łagodne słowo na to wszystko.
A jeszcze jedna ciekawostka. Napisałem do UFG i tam widnieje , że w 2010 miałem szkode w PTU , czego PTU się wypiera bo jestem u nich czysty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jaja jak berety.

Czy zaczekać rok czasu i cieszyć się pełnymi zniżkami czy próbować coś wyjaśniać?

Brakuje mi 5 % do pełnej zniżki OC więc to są raczej groszowe sprawy .....
No jaja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem