View Single Post
Stary 03-10-2016, 22:00   #3555
crazybutcher
ford::beginner

Imię: Edmund
Model: AUdi A4
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myśleć - może i myślałeś... A napisane było wielokrotnie, że j. polski z nowym softem do NX SD rusza tylko z mapami v2 (2012) i nowszymi...
Chciałem się podzielić dalszą historią z aktualizacją mojej nawigacji.

Jak pisałem wyżej był problem po aktualizacji, bo prosił o oryginalne mapy, jak wkładałem oryginalne mapy i wybieralem aktualizuj to aktualizował do starych map i nie było polskiego menu, natomiast jak nie aktualizowałem po włożeniu starych map to nie działała navi.

Była sugestia zeby kupić nowsze mapy (ja mam 2011). A zrobiłem tak:

1. Zaktualizowałem nawigację poprzez wykonanie instrukcji z pierwszej strony,
2. Po aktualizacji ustawiłem polski język w menu z włożoną kartą SD z softem pobranym na tej stronie.
3. Wyciągnąłem kartę SD i jeździłem bez niej ze 3 dni (pusty slot na karty).
4. Po 3 dniach włożyłem ori kartę z mapami z 2011 roku, pojawiło się pytanie czy aktualizować więc odrzuciłem aktualizację do starych map. Po kolejnym uruchomieniu silnika nawigacja sama zaczęła wgrywać aktualizację i po zakończeniu działa mi navi na mapach z 2011 i mam polskie menu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie wiem jak to jest możliwe, ale działa i to jest najważniejsze.

Dodam, że nie próbowałem zmieniać w menu języka na inny niż polski i później z powrotem na polski, bo coś czuję, że mógłby z powrotem nie ruszyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
crazybutcher jest offline   Odpowiedź z Cytatem