Cytat:
|
Sugeruję uważać na płukanki w samochodach w których olej nie schodzi cały. Płukanka zawiera rozpuszczalniki myjące - po przepłukaniu i wlaniu świeżego oleju, zawsze ileś tam zostaje płukanki ze starym olejem.
W nowszych pojazdach pewnie nie ma problemu, w starszych z nagarem może - wg mnie - wypłukać za dużo.
|
Po pierwsze każdy dobry_olej zawiera związki/dodatki płucząco myjące, a im lepszy olej najczęściej tym lepiej radzi sobie z rozpuszczaniem nagaru i myciem silnika.
Po drugie większość dobrych jakościowo płukanek (a napewno wszystkei które ja miałem okazję stosować) były na bazie nafty lub w przypadku najtańszych z tych lepszych były czystą naftą - czyli żadnego problemu "z resztkami" nie ma, bo tak jak benzyna czy ropa która sie do oleju dostaje i to w nie małych ilościach spokojnie odparuje po pierwszej dłuższej trasie ;-)
Chyba, że miałeś na myśli jakieś tanie ostre detergenty, które mogły by powodować korozję, pogarszać własciwości świeżego oleju.
Po trzecie markowa płukanka nie powinna w żadnym wypadku wypłukać uszczelki, czy uszkodzić uszczelniacze na wale/wałkach, a jak w starym silniku zamiast uszczelek nagar już tylko został i na tym sie trzymają elementy w czyimś starym TDI to każda zmiana oleju to ryzyko ;-)
Płukanki, zwłaszcza te najtańsze o słabszych właściwościach myjących mają głównie za zadanie polepszyć "dynamikę wymiany oleju" - żeby jak olej jak najszybciej wyleciał z miski i swoim pędem, pociągnął za sobą jak najwięcej szlamu z miski, żeby jak najmniej syfu pozostało na ściankach, kanałach bloku, głowicy a jak najwięcej poszło w dół.
Troche oleju w silniku może zostać (w pompie oleju, kanałach doprowadzających, kasatorach luzu zaworowego, napinaczach jeżeli są), no ale zakłądając, że mamy 5l oleju w silniku i wlewamy małą płukankę (250ml) to mamy stężenie 5%płukanki w oleju, spuszczamy _prawidłowo_ olej - załóżmy że w silniku zostanie 250ml oleju z płukanką o rozrzedzeniu do 5% i wlewamy świeże 4,75l oleju co nam daje 0.2632% stężenia płukanki w oleju (czyli jakieś 13ml nafty w tych 5 litrach oleju pozostaje po wymianie w silniku - nie znam sie(nie miałem DPF nigdy), ale pewnie z 4 razy więcej ropy do oleju dostaje sie przy każdym wypalaniu filtra DPF..... a ropa jest gorsza dla oleju niż nafta.
Wiadomo jak ktoś leje dużą puszkę płukanki (500ml) a ma 1.6TDCI to wyliczenia będa inne, ale o przykład mi chodziło.
BTW: Jak się walnąłem w obliczeniach to wiadomo ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=Wa7sg2t99_4