Cytat:
|
Skrzypienie wycieraczki - moja kolejna wada wieku dziecięcego.
Chyba już ktoś o niej pisał. Skrzypi w miejscu gdzie pałąk lewej wycieraczki przechodzi przez uszczelkę/maskownicę podszybia. Dziwnie wszystko wygląda jakby było idealnie dopasowane (na szybie i przy blachach) a otwór w maskownicy jakby się przesunął. Wcześniej było wszystko ok i nic nie skrzypiało/piszczało. Z początku myślałem że to sama wycieraczka na szybie piszczy w deszczu ale jak wysiadłem dopiero zauważyłem że to plastik pałąka wycieraczki trze o maskownicę. Da się to jakoś poprawić czy walić do ASO. Zastanawiam się tylko co można zrobić bo maskownica wygląda jakby była idealnie dopasowana tylko coś z otworek nie tak - wcześniej nie hałasowało. Dziwne.
bump: żenujące jest to że wcześniej tego nie było, i co, wygląda na to że się skurczyło bo temperatura spadła poniżej 10st??
|
Jednak udałem się do dealera i poinformował mnie że to nie pierwszy przypadek, znają temat i nie ma sprawy już zamawia nowy element do wymiany z prawidłowo wycięty otworem. Bo to otwór jest wycięty nie centralnie w osi.
Po wymianie dam znać czy pomogło czy się czasem nie pogorszyło np nie odstaje coś po wymianie no ale to raczej nie ma nic wspólnego z materiałem ale montażem. Oby nie.