View Single Post
Stary 08-10-2016, 00:38   #145
PJ1988

Domyślnie Odp: Opony, felgi- wszystko na temat(artykuł)

Cytat:
Pawel - Vredestein ( czy jak to sie tam pisze...) Ultra Sessanta - dużo chłopaków ujezdzajacych Foki ST je poleca.

Dopawcia - te fele spokojnie bedą pasować, ale jeśli chcesz opony 235/45 to sugerowałbym jednak felgę przynajmniej 7,5" szerokości.
Jesli oponki 215/50 to ta felga będzie super leżeć na aucie.

Dołączając do dyskusji od razu zacznę zadając pytanie do użytkujących rozmiar 235/45 R18. Odczuwalny spadek mocy? dużo więcej pali? czuć ziarnko grochu? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy takim rozmiarze gum ET felgi minimum 35 i 7,5' szerokości, a jakie polecane parametry na tą gumę? Jakie minimum, jakie maximum dla tego rozmiaru gumy?

Cytat:
Napisał jonatan161 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, chcę wrzucić do mojego Mondeo mk4 felgi na lato. Pytanie brzmi czy upatrzone felgi będą pasowały, na przód 19"x9cali tył 19"x10 cali. Dodam ze seryjnie mam 18"x8cali albo 8,5 i oczywiście sprzedawca twierdzi, że bez problemu będą pasowały.

R19 też mi się marzył, ale nie na nasze drogi. Kompromisem max R18. Jakie szukałeś firmy felg? (Borbet, BBS, Tomason, Ronal) Szukam szprychowych tylko i wyłącznie wyłączając od ST220. Opony? - Fulda odpada, Dunlop, Conti?

Ostatnio edytowane przez PJ1988 ; 08-10-2016 o 00:41
  Odpowiedź z Cytatem