Cytat:
|
Mały błąd, to chyba nie aż taki problem
|
Niby nie, ale ludzie patrzą, zapamiętują i powielają, aż dochodzi do sytuacji kiedy zaczynasz się zastanawiać jak to w końcu jest. Znam takich, co by Ci odpowiedzieli, że profilu AD2P to nie obsługuje żadne radio i byliby zgodni z prawdą.
Co do radia - Sony, ale tylko poliftowe, z odpowiednią wersją softu. Około 2008 roku pojawiło się wsparcie dla USB i BT Audio. Wersja softu 05-03-* i wyżej.
Nawigacje NX i FX, z tym, że z FX możesz mieć polskiego Voice Control, z NX nie (tutaj nawigacja obsługuje Voice Control).
Jak dobrze poszukasz, to nawet poniżej 300 kupisz Soniaka poliftowego. Na plus na pewno zauważysz poprawę jakości dźwięku (moim zdaniem w stosunku do CD6000 to jest przepaść na korzyść Sony, nawet przy tych samych głośnikach). Na temat jakości dźwięku navi się nie wypowiem, bo nie mam i nie uzywałem w Fordzie, ale nic słabszego od CD6000 nie ma, także gorzej nie będzie.
Nie wiem czy masz jajowate CD6000 czy nadal prostokątną ramkę. W Focusie możesz się pokusić o obie opcje, prostokątne będzie zapewne droższe, przynajmniej jak szukałem do C-Maxa, to były droższe. Nawi FX występowała w prostokącie i chyba też jako owalna, z NX jest ciężej, bo idzie inna ramka, panel klimy jest zintegrowany z radiem i tanio tego raczej nie dostaniesz.